Cirkel

Tennis eller snarare bordtennis och dess ursprung kan tänka på. Vissa tycks tro att spelet kommer från Kina eller Japan, beroende på ländernas framgång i spelet. Ursprunget är dock lite mer omständligt än så.

Vid den tiden Indien bar under det brittiska styret påstås det att en återkommande militär som hade sin smak för att spela tennis också ville fortsätta med det hemma. Men vädret i England är inte så lämpligt att idka utomhussporter i. Om man nu inte är mycket förtjust i vatten ovanifrån.

Så han var ganska påhittig och flyttade tennisen inomhus. Nu passar mycket få hus till att spela tennis i. Detta eftersom storleken tenderar att vara något mindre än en vanlig tennisplan. Så en annan lösning behövde funderas ut.
Matsalsbord ersatte då en tennisplan och blev då ett bordtennisbord. Och tittar man på dagens bordtennisbord så skulle då utmärkt kunna använda till matsalsbord den med. Så cirkeln kan så satt säga ha slutits där.

 

Comments Off on Cirkel

Tags:

Nätet

Att handla på nätet via en webbshop är ett fenomen som stadigt ökar. Utbudet av varor är lindrigt sagt omfattande. Det mesta verkar gå att sälja på nätet. I början var det mest produkter som böcker och musik som såldes, numera finns i princip allt att köpa.  Några produkter passar kanske lite bättre än andra att köpa på det sättet. Sexiga kläder kanske känns lite bekvämare att köpa via en webbshop än att behöva gå in i en fysisk butik. En bikini fungerar nog bra att köpa på det sättet också. Det man kan fundera på är hur det fungerar att köpa parfymer på nätet. Man kan ju inte känna dofterna då. Eller gör folk så att de tittar på vilken sort de vill ha besöker en butik luktar där och beställer via webbshopen sedan? Ett förvisso lite tidsödande sätt men det är klart om prisnivån skiljer mycket kan det förstås vara lönt att göra så.

 

Comments Off on Nätet

Tags: